+381 11 22 78 052         +381 61 22 11 091    +381 63 81 07 404       office@aquacentar.rs

SPOLJNE FONTANE

Izgradnja dvorišnih fontana, jezera, potoka i drugih vodenih površina.


Aqua Centar projektuje i izvodi radove na izgradnji spoljnih fontana koje mogu biti u slobodnom stilu - "prirodne" (jezera, potoci i slične vodene površine) i u geometrijskom stilu - "urbane".


Prirodne fontane


Naši klijenti imaju posebnu privilegiju svakodnevnog uživanja i opuštanja, bez odlaska na udaljena mesta kako bi uživali u blagodetima prirode.

Korišćenjem više vrsta adekvatnog prirodnog kamena, njegovim prirodnim uklapanjem, na formiranoj izolaciji budućeg objekta, uz instalaciju adekvatne opreme – fontanskih pumpi i podvodne rasvete, Aqua Centar stvara deo prirode za svoje klijente i time oplemenjuje njihov prostor.

"Aqua Centar fontane" predstavljaju vrlo realnu i efektnu repliku prirodnih vodenih površina i detalja poput izvora, potoka, slapova, jezera i sl., pa tako naši klijenti dobijaju maksimalan osećaj prirodnog okruženja i to u svom vrtu.

Posebnim tehnikama, načinom izrade objekta i detalja na njemu, koristeći više različitih vrsta i granulacija prirodnog kamena, postižemo da objekti ne liče na betonske građevine u koje je uzidan i kamen, već prezentuju najprirodnije moguće elemente prirode. Takođe, i ozelenjavanje takvih objekata (fontana, potoka, jezera i sl.) će umnogome doprineti dodatnom uklapanju u postojeći ambijent, uzimajući u obzir sve detalje i kompletnu situaciju na terenu.

Po izboru tipa vodene površine i najadekvatnijeg mesta za objekat, Aqua Centar pre početka izvođenja radova, potencijalnim klijentima nudi više idejnih rešenja za prostor koji bi trebalo pretvoriti u mesto za odmor, opuštanje ili razonodu. Tek po prezentaciji kompjuterskih animacija za dati prostor i po prihvatanju idejnih projekata od strane klijenta, zakazaće se termin za izvođenje radova. Naravno, obe strane će svojim potpisima overiti ugovor o radovima, koji će sadržati sve potrebne pojedinosti oko prava i obaveza obe strane. To pruža obostranu sigurnost i zadovoljstvo za naše klijente.


Urbane fontane


Aqua Centar projektuje i gradi urbane fontane i razne "vodene detalje" modernog izgleda. Fontane urbanog tipa se pre svega izrađuju za klijente koji teže "modernističkom stilu". Bilo da krase neku od zelenih površina (dvorište, baštu, park i sl.) ili neki unutrašnji prostor (hol, atrijum, terasu ili poslovni prostor) one, pre svega, korisniku pružaju užitak i doživljaj svojim jasnim geometrijskim linijama i preciznom formom.

Za razliku od mnogih prirodnih fontana, za koje koristimo prirodne i neobrađene građevinske materijale, urbane fontane, pre svega, gradimo od klasičnih građevinskih materijala kao što su razne vrste blokova za zidanje, cigle, pa sve do klasičnog betona. Za oblaganje se najčešće koriste kamene ploče (mermer, granit, traventin i dr.) ili drugi materijali kao staklo, razne vrste metala i veštačkih masa ili, u najjednostavnijem slučaju, boje za beton.

Mogućnosti oblika koje možemo ponuditi su nebrojene, ali u sve te objekte je instalirana adekvatna oprema u vidu rasvete i oprema koja je namenjena vodenim dešavanjima.

Najčešći vodeni efekti na urbanim fontanama su slapovi koji su, u poređenju sa prirodnim slapovima, dosta umereniji, pravilniji i dosta tiši. Za one naše klijente koji preferiraju vodena dešavanja sa što manje zvučnih efekata, možemo ponuditi i fontane u vidu paravana ili vodenih zidova i to u raznim varijantama što se tiče oblika i materijala od kojih su napravljene.

Ono što naši klijenti mogu da očekuju pre ugovaranja radova na izradi takvih objekata je i kompjuterska prezentacija raznih oblika i tipova fontana koje bi se uklopile u odabrani prostor.

PRETVORITE VAŠU VIZIJU U STVARNOST,

ZAKAŽITE KONSULTACIJE VEĆ DANAS !


Everris         Osmocote LandscaperPro Pedrollo         Firestone         Hunter